Nieuwe partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

ZWIJNDRECHT. Zwijndrecht heeft een nieuwe politieke partij: ?Twintig Zeventig?. Die wil voor de gemeente het ?Peper en zout? zijn.

De initiatiefnemers vinden wel dat het in Zwijndrecht goed leven is als gevolg van de welvaart van de haven, de tramverbinding met een bruisende stad en in de andere richting, het mooie Waasland. Toch zijn ze bij de nieuwe partij niet gerust in het bestuur van de gemeente. Ze menen dat er te veel stabiliteit is met vooral een te lange aanwezigheid van dezelfde mensen. Dat doet verroesten, meent de partij.
2070 is niet gebonden aan nationale partijen al kunnen leden wel een partijlidkaart hebben. Het staat open voor alle Zwijndrechtenaren en Burchtenaren die de minimale statuten onderschrijven. Het wil ook een progressieve beweging met een gezonde Vlaamse reflex zijn en die een open politiek met een concrete visie nastreeft.
?Twintig Zeventig? nodigt belangstellenden uit op een bijeenkomst van de partij op donderdag 23 februari om 20.30u in het zaaltje van Caf? Centrum in de Statiestraat. De nieuwe partij beschikt ook reeds over een eigen website: www.2070.be. (fvdv)