Gemeente Beveren reageert op weghalen brievenbussen

BEVEREN. Dinsdagavond kaartte Bruno Stevenheydens in de gemeenteraad het weghalen aan van drie brievenbussen door de post op het grondgebied van de gemeente. Deze maatregel werd door de hogere directie van de post naar de lokale hoofdpostkantoors Sint-Niklaas en Beveren niet gemotiveerd. Zij waren niet goed op de hoogte om hoeveel brievenbussen het ging. Volgens het regionaal kantoor te Gent werd er een onderzoek gevoerd door een externe firma over de onderlinge afstand van de brievenbussen en werd er na het onderzoek de beslissing genomen om een flink aantal brievenbussen in de gemeenten weg te nemen.

Op verschillende postkantoors spreekt men deze maatregel tegen en wordt er meegedeeld dat het aantal brieven per bus doorslaggevend zou zijn geweest. Verwarring troef!
Op het grondgebied van de gemeente Beveren met postnummer 9120, werden 3 brievenbussen door de post weggenomen. Het gaat ondermeer om de brievenbus op het Zillebeek en 2 brievenbussen in Melsele. Andere gegevens over meer brievenbussen, eventueel ook in de gemeenten met postnummer 9130, ontbreken nog
Voor heel wat mensen is deze maatregel asociaal en er werd boos en met onbegrip gereageerd. Burgemeester Marc Van de Vyver antwoordde op vragen van raadslid Bruno Stevenheydens, dat het gemeentebestuur vooraf niet ge?nformeerd werd. Het gemeentebestuur zal op een strenge wijze reageren met een boze brief aan de directie van de post. ?Het inkrimpen van de dienstverlening van de post, enkele jaren geleden werden reeds drie postkantoren gesloten, heeft serieuze gevolgen en op alle manieren moet men vermijden dat de dienstverlening nog verder zal worden afgebouwd.?
Ook in andere gemeenten hebben gemeentebesturen reeds gereageerd tegen deze maatregel. In Knokke, Lochristi en bijvoorbeeld in Wilrijk werd boos gereageerd omdat de brievenbussen zonder enige aankondiging of motivering werden weggehaald.
Een vergelijking met andere gemeenten leert dat de afstand tussen de brievenbussen in Beveren gemiddeld groter is dan in andere omliggende gemeenten. Zo is er in Melsele een gemiddelde afstand van meer dan 800 meter tussen de brievenbussen, in Kruibeke is dat ongeveer de helft. (fvdv)