Kinderopvang verhuist naar nieuwbouw in wijk Mouterij

BURCHT. In de wijk Mouterij in Burcht krijgt kinderopvang Kobbe een ander onderkomen, goed voor 44 kinderen. De nieuwbouw vervangt het oude complex in de Dorpsstraat, dat onvoldoende brandveilig is. De eerste steen wordt nog dit jaar gelegd.

,,Het verouderde pand aanpassen aan de nieuwe normen van de overheid, zou een te grote investering zijn'', zegt burgemeester Willy Minnebo (Groen!). ,,Het gemeentebestuur besliste daarom om in samenwerking met de Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij een volledig nieuw gebouw op te richten. De kostprijs van het project bedraagt 680.000 euro.''

Kobbe wordt gebouwd op de hoek van de Kerkstraat, Seefhoeklaan en Mouterij. Dat is op een paar meter van de huidige vestiging, en dus nog steeds dicht bij de scholen. De tuin is gericht naar de Kerkstraat.

,,Het wordt alvast een kleurrijk gebouw in rood, geel en blauw. Op de benedenverdieping is een grote multifunctionele ruimte voorzien, waar de kinderen kunnen eten maar ook kunnen knutselen en spelen. Elke kamer krijgt zijn eigen invulling. Zo is er een auto- en poppenhoek. De gemeente wil een nog speelsere en meer kindvriendelijke sfeer cre?ren'', weet Minnebo.

In de nieuwe Kobbe kunnen 44 kinderen terecht. Voor het gebouw komt een speelterrein, vermoedelijk al voor de paasvakantie. Het pand in de Mouterij zal zeker dit jaar ni?t klaar zijn. ,,De plannen zijn opgestuurd naar de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij. Als zij het dossier goedkeurt, wordt de bundel overgemaakt aan de dienst Stedenbouw.

Zij moet een vergunning geven en dit kan tussen de drie en zes maanden duren. Daarna zoeken we een aannemer die het gebouw realiseert. Het zal dit jaar dus nog niet gebruiksklaar zijn. De eerste steen wordt wel dit jaar gelegd. Dat zal, samen met het tienjarige bestaan van de kinderopvang in Burcht, een feestelijk gebeuren worden.''  (HetVolk)