Vlaams Belang wijst Nelly Maes (Spirit) terecht

BEVEREN. Nadat hij Groen! reeds moest terecht wijzen omtrent Doel, moest Bruno Stevenheydens van Vlaams Belang, nu Nelly Maes van Spirit op de juiste plaats zetten. Via een persartikel in Het Volk en Het Nieuwsblad stelde Nelly Maes alsof het Vlaams Belang Antwerpen voorstander zou zijn om de gemeente Beveren in te lijven bij een Antwerps stadsgewest.

?De informatie van mevrouw Maes is niet correct.? zegt Stevenheydens.
Het Vlaams Belang is wel voorstander van een stadsgewest binnen de grenzen van het arrondissement Antwerpen. In het boek "Antwerpen TROEF", dat vorige week aan de pers werd voorgesteld, staat woordelijk dat het voorstel van stadsgewest zich enkel beperkt tot de gemeenten in het arrondissement Antwerpen. In verschillende persartikelen (meestal in de Antwerse edities) is dat ook weergegeven. Ik begrijp dan niet waarom mevrouw Maes geen moeite doet om het voorstel correct te lezen.
 Beveren zal dus geen deel uitmaken van een stadsgewest rond Antwerpen.
Stevenheydens: ?Het Waasland en meer bepaald de gemeente Beveren wordt niet ingelijfd, zoals blijkbaar een aantal andere partijen ?moedwillig?? verkeerd begrepen hebben.?
Om tal van redenen is er een groot verschil tussen het Waasland, waaronder de gemeente Beveren, en de stad Antwerpen en de gemeenten er rond. Volgens Bruno Stevenheydens vatte Filip Dewinter het vorige week, tijdens een interview, treffend samen en stelde dat het stadsgewest een natuurlijke entiteit moet vormen en dat de band met Beveren zich enkel beperkt tot de haven. (fvdv)