Gemeentelijk informatieblad in kleurrijke lay-out

ZWIJNDRECHT.  Het Gemeentelijk Informatieblad ?Info? krijgt vanaf februari 2006 een heel ander uitzicht. De foto?s en afbeeldingen zijn voortaan in kleur. En dat is voor het eerst in de 30 jaar van het bestaan. De losse bladen van Cultuur en  het ?Om Zeep? van de jeugd, worden nu vast in het informatieboekje aangeboden.

Het zal elke maand op 24 bladzijden verschijnen daar waar het vroeger 18 bladzijden waren plus de losse cultuur ? en jeugdbladen. Voor de vakantiemaanden juli en augustus wordt ??n informatieblad bedeeld.
Voor burgemeester Willy Minnebo blijft de inhoud uiteraard het belangrijkste: ? Je moet als inwoner goed ge?nformeerd worden, niet alleen over zaken die betrekking hebben op het gemeentelijk beleid, maar ook over dingen die je van pas kunnen komen in het dagelijks leven?.
Belangrijk is ook dat het informatieblad een onmisbaar instrument is voor mensen die nog niet op de lijn van het internet zitten. ?Ook zij moeten bijblijven en vandaar dat de schriftelijke informatie zo belangrijk is en blijft?, aldus Minnebo.
Het gemeentelijk info-blad wordt gedrukt op 8000 exemplaren en kost 35.000 euro per jaar. Ook al is het nu in kleur, het kost minder dan voorheen! Zwijndrecht telt momenteel 18 237 inwoners of een stijging met 130 tegenover 2005.
Het meldingsformulier, waarop de bevolking problemen of voorstellen kan melden, zal niet meer elke maand verschijnen. In het nummer van februari zit ??n exemplaar. Wie het gebruikt krijgt samen met het antwoord een nieuw formulier toegestuurd. Vorig jaar werden 93.500 meldingsformulieren gedrukt en amper 300 werden er gebruikt. Door het eenmalig bij te voegen, wordt een flink bedrag uitgespaard.(fvdv)