Rustoord Herleving zal toch herleven

BURCHT. Het rusthuis Herleving te Burcht zal in geen geval worden verwaarloosd. Dat zegt Willy Minnebo, burgemeester van Zwijndrecht. Momenteel wordt werk gemaakt van de aankoop van de gronden. De gemeente zal zelf zorgen voor de verwerving van een woonhuis met bijhorende tuin. Daarnaast zal ook een ruime strook grond worden aangekocht, palend aan de Kloosterstraat. Hiervoor moet gezorgd worden voor de helft door de Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij en de helft door het OCMW.

Het OCMW zal haar deel betalen met de verkoop van de gebouwen van Houtmere aan de Huisvestingsmaatschappij. Houtmere werd echter een vijftiental jaar geleden gebouwd en kreeg toen subsidies. 
Het probleem dat zich nu stelt is of niet een deel van de subsidi?ring zal moeten terugbetaald worden. Indien dat zo is, dan is de vraag hoeveel dat bedrag zal zijn. Donderdag 9 februari zijn OCMW-voorzitter Frans De Gendt en burgemeester Minnebo uitgenodigd in Brussel ter bespreking van het dossier verkoop Houtmere.
Het is dus afwachten, hoe de zaak van de terugbetaling van subsidi?ring wordt geregeld. Gaat het om een groot bedrag, dan zal naar een andere oplossing gezocht moeten worden en zullen gemeente ?n OCMW goed moeten overleggen om Herleving alsnog een rooskleurige toekomst te geven. Feit is dat tegen 25 april 2008 wel alles moet gerealiseerd zijn.(fvdv)