Een nieuwe wind door rock 'n' roll land

TEMSE. 'Enemy Rose' is de geboorte van de nieuwste rock 'n' roll sensatie. Ze is ontstaan uit een jam-sessie met gitarist Sammy 7o en zanger Tommy X van de Antwerpse punkrockband 'The Heartaches'. De jam-nummers werden verder uitgewerkt wanneer drummer Martellotto uit Temse hen kwam versterken op drums. Uit dit enthousiasme werd ?Enemy Rose? geboren.

Op de laatste europese toernee Lars Frederiksen met The Heartaches ontmoetten ze de Berlijnse band 'Radio Dead Ones', met de geweldige gitarist Rik Oldman. Bassist Andru Bourbon, ook van deze laatstgenoemde Duitse groep, kwam een tijdje later de rangen sluiten.
Ondertussen werden demotracks samen gesteld, en werd er bij het toplabel in het genre, I Scream Records, opgenomen. Het is Belgisch met een Amerikaanse dochterafdeling en geleid door Laurens Kusters, zoon van Hans Kusters, alom gekend in de muziekwereld. Ook Lennard Bus, de helft van Yum en Superdiesel en componist, tekstschrijver en nog veel meer, is overtuigd van het potentieel dat de groep in zich heeft.

Introductie in Europa: een eerste kennismakingstoernee start in februari, gevolgd in maart door enkele support acts voor de Amerikaanse Black Halos.
In april volgt de release van een split-cd met de Mercy Killers, met leden van Transplants? de band van werelds beste drummer Travis  Barker (Blink 182) en leden van Lars & The Bastards? (Rancid). Deze cd zal de demonummers bevatten waaruit het enthousiasme en de groep zijn ontstaan.
In de nazomer (vermoedelijk september) wordt de langspeler 'In The Twilight Zone' uitgebracht in Europa en Amerika.
Ondertussen werd de groep reeds geboekt voor een aantal optredens en festivals.
Contact: Sander Maes,  Pastoor Boelstraat 18D 9140 Temse. Tel: 0499 14 37 39 (fvdv)