Voorlopige openstelling kruispunt Blokstraat-Kemphoekstraat te Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. Sinds vrijdag 20 januari is het kruispunt Blokstraat-Kemphoekstraat voorlopig opengesteld voor het verkeer. De nieuwe verbindingsweg tussen de Samelstraat en de Blokstraat blijft vooralsnog afgesloten. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Sint-Gillis-Waas vandaag bekendgemaakt.

Sinds begin oktober 2005 is het kruispunt Blokstraat-Kemphoekstraat afgesloten voor alle verkeer. Reden zijn de werken voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de Blokstraat en de Samelstraat. Ter hoogte van de aansluiting van de  verbindingsweg op de Blokstraat werd de riolering geheel vernieuwd, nutsleidingen verlegd en het kruispunt heringericht.

Sinds vorige week zijn de werken zodanig gevorderd, dat het mogelijk is om het doorgaand verkeer weer vrij toe te laten. De werken zijn nog niet helemaal afgewerkt. Op de Blokstraat moet nog een laatste asfaltlaag en de wegmarkeringen worden aangebracht. Dit kan pas als de buitentemperatuur voldoende hoog is en de bestaande verharding droog. Op het moment van asfalteren zal de weg opnieuw voor ??n dag worden afgesloten. Een aangepaste snelheid van 30 km per uur ter hoogte van de werken is aangeraden.