Resultaten politiecontroles november

BEVEREN. Gedurende de maand november werkte de lokale politie van Beveren inzake verkeer aan verschillende thema?s. Er  werden 3 909 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Ruim 102 (2,61%) bestuurders beginnen een zware overtreding.

Tijdens deze acties werden 2478 voertuigen gecontroleerd op de Grote Baan te Melsele en de Gentseweg te Beveren met enkel de technische correctiemarge inachtgenomen. Hierbij werden er naast 22 zware overtredingen 181 lichte overtredingen op de snelheidsbeperking vastgesteld.

De politie voerde 12 testen op drank- en drugsgebruik uit. Bij geen enkele test werd een inbreuk vastgesteld.  De lokale politie verbaliseerde 13 bestuurders voor hinderlijk en gevaarlijk parkeren.
De tweewielers werden niet ontzien. Slechts bromfiets bleek bij controle niet in orde. Bij 11 fietsen was de verlichting niet in orde. Er werd 1 verkeersklas georganiseerd voor 19 verkeersovertreders tussen de 12 en 16 jaar. Daarnaast organiseerde de lokale politie 10 verkeerslessen voor 203 studenten van het 3e, 4e, 5e en 6e studiejaar.