Vlaams Belang postitief tegenover voorstel Huts

BEVEREN. Het Vlaams Belang staat positief tegenover het voorstel van Fernand Huts om de rechtstreekse verbinding van de E17 door de dorpskern van oa Beveren naar de Liefkenshoektunnel.  Volgens de partij komen de standpunten van Fernand Huts de eensgezindheid in Oost-Vlaanderen over de mobiliteit ten goede.
Op de onlangs door de gouverneur georganiseerde Staten-Generaal bleek enkel VLD-parlementslid Marc Cordeel voorstander voor een nieuwe verbinding tussen de Liefkenshoektunnel en de E17 over Beveren. Fernand Huts haalt met een aantal zinvolle argumenten aan dat deze verbinding definitief kan afgevoerd worden.
Zijn argument dat tolheffing niet enkel mag gebaseerd zijn op de terugbetaling van de investering is correct. Maar het Vlaams Belang verzet zich tegen het invoeren van tol aan gelijk welke tunnel of brug. Het is niet logisch dat er enkel voor projecten rond Antwerpen tol wordt geheven.
Tenslotte wijst het Vlaams Belang in het dossier van de mobiliteit in de Waaslandhaven op het belang van de binnenscheepvaart en de spoorverbindingen. Volgens de partij was het beter geweest de Liefkenshoekspoortunnel gelijktijdig met het Deurganckdok te realiseren. Het Vlaams Belang vreest dat de huidige spoorverbinding via Kallo en Melsele niet voorzien is op de toevloed van extra trafiek en voor de nodige overlast en problemen aan de overwegen zal zorgen.