Circusatelier in het Waasland in Beveren, Sint-Niklaas en Lokeren

REGIO. De Circus Groep uit Brugge start in september met circusateliers voor kinderen in negen steden: Antwerpen, Beveren, Eeklo, Gent, Kortrijk, Lochristi, Lokeren, Sint-Niklaas en Waregem. Dat maakt dat de Wase regio hier grote kansen krijgt. Het circusatelierjaar start op 12 september. Kinderen die echter eerst eens willen kennis maken kunnen in de eerste twee weken een gratis proefles bijwonen. Dat kan in de week van 12 tot 18 september en van 19 tot 25 september.

In Beveren gaan de circuslessen door in de Heilig Hartschool P. Steenssensstraat 110.
Ervaren circusdocenten geven er elke dinsdagavond les aan kinderen uit de lagere school: groep 1, eerste en tweede leerjaar, van 17u tot 18u en groep 2, derde t.e.m. zesde leerjaar,van 18.30u tot 20u. Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 20 leerlingen per groep.


In de circusateliers leren de kinderen de belangrijkste basistechnieken: jongleren met sjaaltjes, ballen, kegels, ringen, devilsticks, diabolo en Chinese bordjes draaien. Acrobatie zoals salto's, piramides bouwen, handenstand.  Evenwicht op ton, bal, touw, eenwieler, stelten en rolla bolla.


Daarnaast heeft de circusgroep aandacht voor zelfexpressie, lichaamsbeheersing, leren samenwerken en -leven, het stimuleren van creativiteit, respect voor elkaar en het materiaal.
Naast circusateliers organiseert de groep circusworkshops op aanvraag en tourt het circusgezelschap 'Cirq'ulation Locale' met hun shows in binnen- en buitenland.


De kinderen moeten tijdig inschrijven, ook voor de gratis proefles, en dat kan via het inschrijvingsformulier op de website: www.circusgroup.be of tel. 0498.51.80.44  (Fvdv)