Nieuws uit Sint-Gillis-Waas op 22.08

Gebundeld nieuws uit Sint-Gillis over de jarige markt, een nieuwe directrice in de gemeenteschool; werken in de De Klinge en Sint-Pauwels en zoeken naar opvangouders.

Directeurswissel in de gemeenteschool "Het Kompas"

SINT-GILLIS. In de gemeentelijke basisschool 'Het Kompas' zal het nieuwe schooljaar starten met een directeurswissel want op 1 september gaat directeur Hugo De Baer met pensioen. Hugo was meer dan 10 jaar lang directeur in het gemeentelijk onderwijs. Vooraleer in '95 als directeur benoemd te worden, had hij er reeds 27 jaar als onderwijzer opzitten.
De belangrijkste verwezenlijkingen van directeur waren in september 2001 de oprichting van een kleuterafdeling in de gemeentelijke baisschool 'Het Kompas' en twee schooljaren later de splitsing van het gemeentelijk onderwijs in twee afzonderlijke gemeentescholen. De kleuterschool heeft ondertussen een enorme groei gekend met een uitbreiding van de klaslokalen als gevolg. Voor de lagere school ligt er momenteel ook een bouwdossier klaar.
Nu Hugo op pensioen gaat, zullen zijn taken worden overgenomen door Gaby Van Haver. Gaby staat nu reeds 24 jaar voor de klas. De laatste jaren nam zij het zorgbeleid voor haar rekening.
Tijdens de maand mei werden door het schoolbestuur selectieproeven georganiseerd en Gaby Van Haver kwam er met succes uit. Zo krijgt de school bij de start van het nieuwe schooljaar een directrice en geen directeur.

Nieuwe asfaltlaag voor Blauwe Hoefwegel
 
DE KLINGE. Op 26 september zullen de werken starten om het wegdek van de Blauwe Hoefwegel te voorzien van een asfaltlaag. Afhankelijk van het weer, zullen de werken 2 dagen duren  Tijdens de werken zal de straat volledig worden afgesloten. Bij de voorbereidende werken, het profileren van de steenslagverharding, kunnen fietsers passeren. Maar bij het leggen van de nieuwe toplaag is geen enkel verkeer toegelaten.

Herstelling wegdek Bagonielaan en Dennenlaan

SINT-PAUWELS. Het wegdek van de Bagonielaan, een zijstraat van de Zandstraat en Dennenlaan wordt hersteld. Het wegdek zal worden afgefreesd en er wordt een nieuwe toplaag gelegd. Deze werken zullen 1 week duren en beginnen op maandag 19 september.
Tijdens de werken zal de straat volledig worden afgesloten, met uitzondering van het voetpad.
Tijdens de voorbereidende werken met het affrezen van het wegdek, kunnen de bewoners van Dennenlaan en Bagonielaan, buiten de werkuren, over het wegdek rijden. Bij het leggen van de nieuwe toplaag is geen enkel verkeer toegelaten. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de woningen in Koningin Fabiolalaan, Koning Boudewijnlaan en Prins Filiplaan enkel bereikbaar zijn via Vlasrootstraat.

Opvangouders gezocht

GROOT-SINT-GILLIS. Om alle kinderen een opvang te kunnen bezorgen zijn er nog meer opvangouders nodig. De kinderopvangdienst is erkend door Kind en gezin en ook een gesubsidieerde organisatie. Zowel in Sint-Gillis als in de deelgemeenten worden nu kandidaat-opvangouders gezocht om de kinderen in eigen woning opvang te bezorgen. Er worden ook 2 opvangouders gezocht die bereid zijn samen opvang aan te bieden in een daartoe bestemd huis in de Kerkstraat 97.
Het gaat over mensen die graag opvangouder willen worden, maar zelf niet beschikken over de nodige infrastructuur omdat bv. huis te klein is, geen tuin hebben of te veel aanpassingen moeten doen om de veiligheid te garanderen....
Zij moeten ook bereid zijn zich flexibel op te stellen zoals opvang tot 19u. en kunnen en willen samenwerken met een collega. Ook duo's zoals echtpaar, vriend/vriendin, kunnen zich kandidaat stellen. Begeleiding van de dienst moeten zij ook aanvaarden, minimum vier vormingsavonden per jaar bijwonen en bereid zijn een startcursus te volgen.
Maar dat is nog niet alles, de kandidaten moeten ook ervaring hebben in het omgaan met kinderen en achter de pedagogische visie van de dienst staan. Akkoord gaan met het huidige statuut voor opvanggezinnen hoort er ook nog bij.
Wie ge?nteresseerd is of nog meer informatiewil: Kinderopvangdienst Gezinsbond, Kerkstraat 101, Sint-Gillis-Waas, tel/fax: 03 727 18 24, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De dienstverantwoordelijken zijn bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10u tot 12u. en op woensdag van 14 tot 17u De laatste woensdag van de maand tot 18u(Fvdv)