Wateroverlast in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT. Zaterdagmorgen rond 6u heeft een wolkbreuk op meerdere plaatsen in Zwijndrecht voor wateroverlast gezorgd. Ook de Alfred Oststraat vanaf de Tassijnslaan en een stuk van de Burchtsestraat vielen weer in de prijzen. De bewoners werden er verrast en kregen water binnen tot in de garages. Op sommige plaatsen stond het water tot bijna een halve meter hoog. Wie zijn wagen op straat had staan kon er het water uitpompen.

De brandweer van Antwerpen kwam de kelders en kruipruimten leegpompen en met dat water werden de opritten dan weer gereinigd. Er lag immers heel wat stinkend slib en houtschors op de stenen en het voetpad. Wanneer het water wegtrok lag het wegdek en een groot deel van de parking van de Lidl vol houtschors dat door het water uit de voortuintjes was gehaald. Kort na de middag kwam de straatveegmachine van de gemeente alles opzuigen.


Het is niet de eerste keer dat dit laag gelegen punt onderwater komt. Begin juli was dat ook reeds zo, maar dan stond enkel de straat blank. De bewoners zijn het nu wel beu. Telkens er een onweer op komst is houden ze hun hart vast. Er werden wel nieuwe collectoren gestoken maar een volledig veilige riolering is er nog niet. De gracht achter de Lidl aan de tramhalte Verbrandendijk, kan blijkbaar het vele water ook niet slikken. Het water van het warenhuis loopt echter af naar de Alfred Oststraat.


Wim Vijverman woont ruim 2 jaar in een flat aan de Burchtsestraat maar het was de eerste keer dat hij dit meemaakte in dit deel van de straat. In zijn wagen stond het water meer dan 10 cm hoog. "Gelukkig dat ik een waterstofzuiger van iemand mag gebruiken.", zei hij , "En dat het geen nieuwe wagen is". (Fvdv)