Uitleendienst met fuifkoffer voor Kruibeekse jeugd

KRUIBEKE. Het gemeentebestuur heeft gevolg gegeven aan een belangrijk actiepunt dat in het jeugdwerkbeleidsplan 2005-2007 was opgenomen. Het betreft het opstarten van een uitleendienst voor de jeugd. Het jeugdwerkbeleidsplan werd opgesteld in nauw overleg met de stuurgroep en de jeugdraad van Kruibeke. De schepenen van jeugd, Ir?ne Gorrebeeck en Frans Van der Meiren, hebben zich tenvolle achter het initiatief gezet.

 

Zoals was afgesproken heeft de jeugddienst voor 2005 een beamer aangekocht en eigen fuifkoffer samengesteld. Met de beamer kunnen diverse projecties worden verwezenlijkt via de computer. Het gebruik van de beamer zal ook de communicatie binnen de groep vergemakkelijken en het kan een belangrijke meerwaarde zijn bij heel wat jongerenactiviteiten.


Met het uitlenen van de fuifkoffer aan erkende jeugdverenigingen wil de gemeente jongeren helpen  bij de organisatie van fuiven.  In de fuifkoffer worden een aantal hulpmiddelen aangereikt om overlast een stuk te beperken en het aspect veiligheid extra te benadrukken.


De inhoud van de fuifkoffer komt neer op: 1 evenementen checklijst, 1 mapje met handleidingen, 1 geldkoffer, 4 walkie-talkies, 1 stempelkussen, 4 zaklampen,1 Money - Checker, 1 EHBO - koffer, 1 Soundear 2000, 10 fluovestjes "Toezichter" en 10 fluitjes


De door de jeugddienst erkende verenigingen kunnen beamer en fuifkoffer lenen en moeten daarvoor gewoon een eenvoudig aanvraagformulier invullen. Voor meer info kan altijd contact opgenomen worden met 03.740.02.27 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op de website www.kruibeke.be kan ook een aanvraagformulier + reglement opgevraagd worden.
De fuifkoffer zal voor de eerste keer worden uitgeleend in het kader van Organisatie Miles of Love. Hij zal worden ter beschikking gesteld op woensdag 24 augustus bij hun laatste voorbereidende vergadering. (Fvdv)