Ook deze maand patrouilles te paard in Sint-Gillis-Waas en Stekene

SINT-GILLIS/STEKENE. Reeds voor de tweede maal doet de lokale politie een beroep op de cavalerie gedurende de zomermaanden. Dat was zo al in de voorbije  julimaand maar ook in augustus en de eerste helft van september krijgt de lokale politie steun van paardenpatrouilles van de federale politie. De inzet van de cavalerie kadert in de taakgerichte aanpak binnen het zonaal veiligheidsplan 2005-2008.

De lokale politie streeft  er zo naar om de prioriteit woninginbraken en het aandachtspunt drugs aan te pakken. Ook de grensoverschrijdende kleine criminaliteit, de overlast en het exhibitionisme kunnen op deze manier aangepakt worden.
Tijdens de zomermaanden zal de cavalerie in de inbraakgevoelige wijken en de recreatieoorden patrouilleren. Ook op de oude spoorwegbedding, die zich vooral voor drugstoerisme uit Nederland en exhibitionisme leent, zullen patrouilles te paard plaatsvinden.
De cavalerie zal ook aanwezig zijn tijdens verschillende manifestaties zoals openluchtfuiven e.d.
Deze vorm van patrouilleren verhoogt tevens de aanspreekbaarheid van de politie. De paarden zijn immers een ideaal communicatiemiddel: ze bieden de politie de mogelijkheid om betere contacten te leggen met de plaatselijke bevolking. De inwoners van Sint-Gillis-Waas en Stekene reageren dan ook heel positief op de aanwezigheid van de cavalerie.(F)