Kort nieuws van 2.08.2005

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio met het bezoek van ?Gentsche Retro Wielen? in Temse, het voetbaltornooi van KWB Kruibeke, Piet Stautkring weer met Place du Tertre, de huldeschieting van Europees kampioen Joeri Kajpus, de resultaten van de Beveren Lions en Melsele is klaar voor de orgelconcerten vanaf september.

?Gentsche Retro Wielen? op bezoek in Temse

De ?Gentsche Retro Wielen?, 20 jaar geleden van start gegaan, is een unieke vereniging van eigenaars en liefhebbers van oude auto?s, motoren, vrachtwagens, (brom)fietsen, tractoren, miniaturen e.a. Iedereen die een voertuig bezit dat ten minste 25 jaar oud is en/of daaromtrent verzamelaar is, kan toetreden. Voorzitter is Jean-Pierre Van de Perre, de belleman van Wommelgem.
De vereniging, die ruim 500 leden telt en een eigen tijdschrift heeft, organiseert jaarlijks een fietsuitstap. In overeenstemming met haar eigenheid gebeurt dat in klederdracht uit de goeie ouwe tijd. Voor 2005 viel de keuze op Temse. Onder de deskundige leiding van belleman Gerard Vercauteren en z?n broer Luc fietsten zij op zaterdag 30 juli de Scheldepolderroute, met als start- en aankomstplaats de Markt van Temse. Het werd een leerrijke en aangename trip, die begon om 10 u. en eindigde met een ontvangst op het gemeentehuis om 17 u.(F)

 

Voetbaltornooi van KWB Kruibeke

Zoals ieder jaar organiseert KWB Kruibeke in augustus een dubbel voetbaltornooi. Dit jaar vindt het 24ste Recreatietornooi plaats op vrijdag 5 augustus in het sportcentrum Kerkeputten in de Kromstraat, met wedstrijden om 19, 20, 21 en 22 u. Voor het 29ste  Oogsttornooi worden op zaterdag 6 augustus de schiftingswedstrijden gespeeld om 13.30u, 14.45u, 16u en 17.15u. Om de zaterdag af te sluiten zijn er om 19.30u nog twee kaartingen: kingen met 25 euro vooruit en bieden met 12,5 euro.
Zondag 7 augustus worden om 10 en 11u de halve finales gespeeld van het Oogstornooi. Finalewedstrijden volgen om 13.30u, 14.45u, 16u en 17.15u. De prijzen worden uitgereikt om 19.30u.
De traditionele aansluitende Familie-barbecue van KWB, de 20ste in de rij, wordt op zondag 14 augustus gehouden in ?De Potternoazie? in de Hendrik Mertensstraat.(F)

 

Place Du Tertre
BEVEREN. De Piet Stautkring zal van vrijdag 26 tot zondag 28 augustus tijdens de Beverese Feesten weer een Place Du tertre inrichten aan de Grote Markt. De bedoeling is om kunst dichter bij de mensen te brengen. De leden-kunstenaars van de PSK zullen er actief bezig zijn.

 

Huldeschieting sportlaureaat Joeri Kajpus

Op zaterdag 6 augustus zal in de sporthal van de Broederschool in de Stationsstraat te Beveren een huldeschieting ter ere van Joeri Kajpus worden gehouden. Het lid van Sinte-Barbara Melsele werd niet alleen Europees Koning, hij werd ook uitgeroepen tot sportman van het jaar 2004. Nadat hulde zal gebracht zijn aan de laureaat met receptie voor de genodigden, start om 20u de huldeschieting op 4 wippen. Er is 250 euro gratis. De inleg staat op 6,5 euro berekend op 100 schutters.(F)
 
Basebalclub Beveren Lions met uitgeregende wedstrijden.

SPORT BASE-EN SOFTBALL. Door de slechte weersomstandigheden waren er geen wedstrijden van kadetten, juniors en softball heren. Wel werd op zaterdag de wedstrijd van de seniors gespeeld en dat was de laatste match die enkel voor de statistieken telde.
Niet op volle sterkte en als oefenwedstrijd genoteerd, speelde de Beverse seniorsformatie met maar enkele uitschieters langs aanvallende kant.  Hits van Walter Moyé, Kenny Soetens, Luis Mujica en Robin Jacobs. Met nog een homerun van Lenin Sequera was dit het orgelpunt van deze matte wedstrijd. De tegenstander was iets meer gemotiveerd en kon dan ook de thuiswinst behouden met een 16 ? 4 uitslag.
De softball dames kenden hun off-day. Enkel de start was voortreffelijk maar Beveren kon de Waalse sneltrein Frameries niet stoppen en een droge 2 ? 24 score niet vermijden. Met een sterke opstelling waren ze baas over de ganse lijn.
Door een hit van pitcher Sabine Bosman en een verdedigende fout van Frameries kon Beveren eerreddende punten tegenscoren. Beveren daarentegen was futloos, zwak en zonder inzet.
Van sommige dames, vooral van enkele met reeds enige ervaring,  had de coach meer verwacht.
Hopelijk zullen de komende wedstrijden met meer inzet gespeeld worden om de komende generatie meer hoop te geven voor de toekomst. (F)
wo  03/08/05 JUN-SO 19:00 Pioneers tegen Beveren Lions
vr   05/08/05 2SH-VR 19:30 K.Deurne Spartans Travellers tegen Beveren Lions
za   06/08/05 2BB-CH 15:30 The Merchtem Cats tegen Beveren Lions
zo   07/08/05 KAD-CH 09:45 Beveren Lions tegen Royal Greys Jaguars
zo   07/08/05 3SD             14:00 Bears tegen Beveren Lions
zo   08/08/05 2BB-CH 15:30 Beveren Lions tegen The Merchtem Cats
ma  08/08/05 2SH-VR 19:30 K.Borgerhout Squirrels tegen Beveren Lions
Wedstrijd vrijdag 5/08/05 op Beveren

37ste Orgelcyclus orgelconcerten te Melsele

Het orgelcomité heeft het programma bekend gemaakt van het nieuwe seizoen van de orgelconcerten in de 37ste orgelcyclus. De laureaat van de Cultuurboom 2004, heeft 4 concerten in aanbieding. Hert eerste vindt plaats op vrijdag 9 september in de Kapel van Gaverland waar gespeeld wordt op het authentiek historisch Spaans orgel. Aan het orgel zit dan L. Berben uit het Duitse Keulen.
Vrijdag 23 september komt de Nederlander Cor Ardesch op het De la Haye-orgel van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Melsele spelen.
Op vrijdag 7 oktober heeft het orgelcomite gekozen voor het Vereecken-orgel van de Sint-Corneliuskerk in Meerdonk. Aan het orgel Peter Van de Velde en de sopraan Anne Cambier uit Schoten zingt.
Tenslotte is er nog vrijdag 21 oktober. Dan is er niemand minder dan Antwerpenaar Stanislas Deriemaeker die op het orgel van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Melsele komt spelen.
Aanvang van de concerten telkens te 20.30u. Het is een organisatie van het Orgelcomite Melsele vzw tel./fax 03 253 04 35 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (F)