Woonwijzer Waasland lanceert woonscan ‘Lang zal u wonen’

REGIO. Woonwijzer Waasland heeft de woonscan ‘Lang zal u wonen’ gelanceerd. Daarin worden aan de hand van een reeks vragen de woonsituatie besproken, waarna een lijst met pijnpunten en een aantal handige tips en mogelijke oplossingen wordt gegeven.  

"Het doel van de campagne is dat inwoners uit het Waasland langer zelfstandig en comfortabel kunnen wonen zonder hulp van anderen", zegt Tessa Thyssen, coördinator van Woonwijzer Waasland.  "Aan de hand van een reeks vragen doorloopt men de woning van voor naar achter en van onder naar boven. Op het einde van de scan krijgt men een rapport met enerzijds de pijnpunten en anderzijds handige tips en mogelijke oplossingen. Op basis hiervan kan men zelf beslissen om ofwel de nodige aanpassingen te doen ofwel te verhuizen naar een geschiktere woning."

Het project liep eerder in Sint-Niklaas en wordt uigebreid naar de rest van het Waasland. De woonscan moet mensen er zicht bewust van maken wat er nodig is om ook op oudere leeftijd zelfstandig te blijven wonen.  Een woonscan duurt 15 tot 30 minuten. De woonscan invullen kan via www.interwaas.be/wonen/woonwijzer-waasland/lang-zal-u-wonen. (mb, foto:  Coördinator Woonwijzer Waasland (midden) samen met de medewerkers van digipunt Waasmunster, © Woonwijzer Waasland)

 

 

Lees ook:

REGIO. In de herfst van 2022 werd het project ‘Papillon’ uitgerold in zeven Wase gemeenten. Daarbij konden gezinnen die het niet breed hebben aan een betaalbare prijs duurzame huishoudtoestellen...

TEMSE. Woonwijzer Waasland informeert, samen met de Eigenaarsbond, eigenaars en verhuurders op dinsdagavond 27 februari in het oud-gemeentehuis in Temse. 

LOKEREN/TEMSE. Woonwijzer Waasland, het energiehuis van het Waasland, stelt zijn aanbod van gratis renovatieadvies en -begeleiding voor verhuurders voor tijdens infomomenten in Lokeren en Temse. 

REGIO. Dankzij het project ‘Check je ketel!’ van het Energiehuis Woonwijzer Waasland kunnen gezinnen met een bescheiden inkomen een gratis onderhoud van hun verwarmingsinstallatie aanvragen....