Gemeente Temse en vzw Cura bundelen krachten voor voedselbedeling

TEMSE. Het Lokaal Bestuur van Temse en vzw Cura gaan vanaf morgen, dinsdag 1 oktober 2024, samenwerken voor de voedselbedeling in Temse. Dat zal elke eerste en derde donderdag gebeuren vanuit de voormalige keuken van Welzijnsvereniging Sleutelzorg bij voormalig ziekenhuis De Pelikaan aan de Gasthuisstraat. 

Voedselbank VZW Cura klopte vorig jaar aan bij het gemeentebestuur met een vraag naar een nieuwe lokatie. De oude schoolgebouwen op de ISA-site in de Pastoor Boelstraat waar de vzw was gevestigd, worden immers gesloopt. Omdat de keuken van Welzijnsvereniging Sleutelzorg naar de nieuwe Zorgcampus Temse is verhuisd, kwam er een oplossing uit de bus: de vzw kan de oude locatie van Sleutelzorg  bij voormalig ziekenhuis De Pelikaan gebruiken. 

Nu de vereniging zich op dezelfde site bevindt als het Sociaal Huis, is een samenwerking tussen beide organisaties een logische stap. Vzw Cura ontfermt zich over de praktische organisatie van de voedselbedeling en het lokaal bestuur staat in voor de selectie, aanmelding en begeleiding van inwoners die in aanmerking komen voor voedselhulp. Vanaf 1 oktober vinden de voedselbedelingen plaats op de nieuwe locatie, met ingang via Gasthuisstraat, telkens op de eerste en derde donderdag van de maand van 14 tot 17 uur. (mb, foto: © Google)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Jaarlijks worden aan de Kleine en de Grote Dam in Lokeren de Open Damdagen georganiseerd. Ook dit jaar gaan het PCVO Waas en Durme (Provinciaal Centrum voor Volwassenen Onderwijs) en...