Temse gaat strijd aan met Aziatische hoornaar

TEMSE. De gemeente Temse gaat samen met haar inwoners de Aziatische hoornaar bestrijden. Dat is immers en zeer invasieve exoot die enorm in aantal toeneemt, met nefaste gevolgen voor de biodiversiteit, imkerij, fruitteelt, leefomgeving en veiligheid. 

Het tijdstip om daar nu mee te starten is niet toevallig gekozen. De koninginnen zwermen immers in de maanden april en mei uit om nieuwe nesten te beginnen. Door heel eenvoudig tuinhuisjes, garages, speelhuisjes, vogelkasten, zolders en dakranden te controleren kunnen beginnende nesten makkelijk opgespoord worden. Deze hangen meestal niet hoger dan 3 meter. Wie een nest vindt, kan dit melden op de website Vespawatch.be.

Daarnaast stelt Temse gratis vallen ter beschikking. Deze zijn verkrijgbaar bij de dienst Duurzaamheid op de tweede verdieping van AC De Zaat. Het zijn selectieve vallen waaruit andere insecten kunnen ontsnappen behalve hoornaarkoninginnen. Zo kunnen zij geen nieuwe nesten beginnen. Voorwaarde om een val te krijgen, is wel dat je bereid bent om melding te maken van aangetroffen koninginnen. (mb, foto: © Unlimphotos)

 

 

 

Lees ook:

Hulpverleningszones Hulpverleningszone Waasland (Beveren, Kieldrecht, Kruibeke, Melsele, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster): hvzwaasland.beHulpverleningszone Oost...