Heirstraat in Bazel blijft bijzonder gevaarlijk

BAZEL. De Heirstraat blijft ??n van de gevaarlijkste straten in het Waasland. Met de nadruk op ?blijft?. De weg die vanaf de E17 afrit Haasdonk, via de Hoogstraat naar Bazel-centrum loopt of naar Steendorp, werd in de loop der jaren, al meermaals aangeklaagd. Er gebeurden trouwens ook al een hele reeks ongevallen met wagens en zelfs een bus die in de gracht terechtkwamen. Burgemeester Antoine Denert heeft reeds bij het Vlaams Gewest aangedrongen op maatregelen maar alles blijft zoals het is.
Denert heeft in het verleden, naar aanleiding van een zwaar ongeval met een bus die van de weg was geraakt in Ierland en waarbij schoolkinderen gekneld in het voertuig zaten, fel gereageerd.
?Ik hou mijn hart vast wanneer ik denk aan de gevaarlijke weg N 485, de Heirstraat in
Bazel naar E17 en Haasdonk. Ik vraag me af hoe ook fietsers daar durven rijden.Wanneer hier een ongeval gebeurt moet je daar niet zoeken naar de oorzaak? aldus de burgemeester.
Hij schreef, mailde en telefoneerde naar het Vlaams Gewest en op een bepaald ogenblik dreigde hij er mee om desnoods deze gevaarlijk gewestweg zelf af te sluiten.
Maar ondertussen is die weg nog steeds niet gewijzigd. Er zouden boordstenen moeten komen. Wie van de weg geraakt kan best rekenen op wat geluk dat hij niet tegen een duiker terecht komt. Er is gewoon geen plaats om voldoende uit te wijken. Het maakt Denert ook pisnijdig dat het Vlaams Gewest zegt geen geld te hebben om de wegen goed te onderhouden maar langs andere kant hebben ze het wel voor de aanleg van de potpolder waarvan momenteel de werken weer stilliggen.
De gemeente heeft nu zelf ingegrepen en heeft er reflecterende veiligheidsborden gezet. Gevreesd wordt dat de overheid maar wakker zal schieten wanneer er dodelijke slachtoffers zijn en veel gewonden. Voor fietspaden is er zeker ruimte en de Vlaamse overheid laat toe dat de gemeente ze zelf aanlegt maar dan moet ze ook zelf de bijhorende onteigeningen uitvoeren. En dat ziet burgemeester Denert helemaal niet zitten.(F)