CD&V Zwijndrecht vraagt bijkomende verkeersmaatregelen rond KMO-zones

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De CD&V wil nog voor de openstelling van de nieuwe parallelweg, die van de KMO-zones naar de Pastoor Coplaan loopt, verkeersmaatregelen doordrukken die het in de omliggende Burchtse straten aangenamer wonen moeten maken. Vooral de Kraaienhoflaan wordt bijzonder zwaar belast door het vrachtwagenverkeer dat vanuit de zones op de Antwerpsesteenweg en Oude Gentweg langs komt.

De bewoners hebben daar al meermaals hun stem laten horen want zowel overdag als 's nachts rijden tientallen zware vrachtwagens door de wijk. Daarom dat een parallelweg werd aangelegd die een verbinding zal zijn tussen KMO-zone en de Pastoor Coplaan en E17. Deze nieuwe weg heeft trouwens de parking van Carrefour in twee delen gesneden en er werd een rondpunt aangelegd. De nieuwe weg kreeg de naam van Hoefijzersingel.


Voor raadslid Bruno Byl van CD&V is de nakende voltooiing van de weg, een aanleiding om nu eens precies orde op zaken te stellen en bijkomende verkeersmaatregelen te voorzien zodanig het verkeer van en naar de KMO zones de woonwijken kan mijden. Hij wil dan ook aan het gemeentebestuur vragen een verbod van doorgang uit te vaardigen in de Kraaienhoflaan voor vrachtwagens vanaf een bepaalde tonnage, duidelijke bewegwijzering van en naar de KMO zone om expliciet gebruik te maken van de Hoefijzersingel en bij de bedrijven aandringen dat zij het transport van hun leveranciers inlichten over de nieuwe verbindingsweg.


CD&V wil ook onderzoeken of een verbinding mogelijk is tussen de weg aan het waterzuiveringsstation richting KMO zone Baarbeek. Op deze manier kunnen de Oude Gentweg, Burchtsche Weel en Borgerweert  ook ontlast worden van het vrachtwagenverkeer van het bedrijf TTC aan de Oude Gentweg.


De Hoefijzersingel loopt parallel met de E17 en biedt ook voor fietsers een zeer degelijk alternatief om naar Carrefour te rijden.Van aan de Antwerpsesteenweg is er een zeer breed vrijliggend fietspad in rode beton.Er is een aansluiting naar de oversteekplaats in de Pastoor Coplaan en naar de Zwijndrechtsestraat. Voor de wagens heeft Carrefour deze week borden gezet die nu aanwijzen dat er langs de andere kant van de nieuwe weg ook ?Parking 2? ter beschikking ligt. Een oversteekplaats voor voetgangers, die naar de parking willen, is ook reeds aangeduid. Alleen, de werken zijn nog niet klaar.(F)