Twee diamanten huwelijksjubilea in Temse

TEMSE. De voorbije week werden in Temse opnieuw 2 diamanten bruiloften gevierd. De twee echtparen werden telkens op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Luc De Ryck.

Op vrijdag 8 juli vierden Michel Vanhoyweghen en Maria Geerinck hun 60ste huwelijksverjaardag. Zij werden op het gemeentehuis ontvangen, waar burgemeester Luc De Ryck hen de attenties van het Koninklijk Paleis en het gemeentebestuur uitreikte.


Michel werd geboren in Rupelmonde op 4 september 1922, Maria in Temse op 10 juni 1927. Dienstdoend burgemeester Edward Cornelis verbond hen in de echt op 7 juli 1945. Michel was lasser, Maria huisvrouw. Het echtpaar, dat op de Edgard Tinelplaats woont, heeft twee zonen en een dochter.


Op 14 juli vierden Leonard Heerwegh en Angelique Janssens hun 60ste huwelijksverjaardag. De jubilarissen werden geboren in Temse: Leonard op 2 mei 1920, Angelique op 31 januari 1923. Leonard was metaalbewerker, Angelique huisvrouw. Zij hebben 6 kinderen ( 3 jongens, 3 meisjes). De ouders van Angelique  waren Aloys Janssens en Maria D'Haen en zij staan in de gemeente op een recordlijst want zij waren het langst aantal jaren gehuwd. In 1991 waren zij immers 73 jaar gehuwd. Het ziet er dus goed uit voor het diamanten paar.(F)