10.000 euro voor nieuwe Reynaert musical 

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen trekt 84.000 euro uit voor de ondersteuning van 18  toeristische evenementen, waarvan 6 in het Waasland. 

Zo gaat er 10.000 euro naar de openluchtmusical ‘R -– die amok maakte’, een nieuwe openluchtmusical rond de mythische figuur Reynaert van 8 tot 16 september 2023 in Sint-Niklaas.  Naast de openluchtmusical waarop een 10 000 bezoekers worden verwacht, is er een reeks van ondersteunende activiteiten gepland in het kader van het Sint-Niklase voorzitterschap van het samenwerkingsverband ‘Het land van Reynaert’ met 2023 als Reynaertjaar.

Andere Wase evenementen die een ondersteuning krijgen zijn Bazel Parkt 2023, het openingsfeest van kasteel Wissekerke, Internationaal Volkskunstfestival Drieskes Kerremes in Sint-Gillis-Waas, 70 jaar mijnenveger Bernisse uit Temse. Zij krijgen elk 2.500 euro. Voor de Vredefeesten in Sint-Niklaas heeft de provincie 5.000 euro uitgetrokken. (mb)

 

Lees ook:

Jongeren krijgen chillplek in Reinaert Galerij

SINT-NIKLAAS. Jongeren krijgen een eigen chillplek in de leegstaande Reinaert Galerij. De galerij  stond vermeld als favoriete plek om iets te doen bij vier van de acht voorstellen bij de...

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...