Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie Oost-Vlaanderen. Daarvan gaat 4.725.215,23 euro naar scholen in Lokeren, Sint-Niklaas en Temse. 

Zo’n 4,3 miljoen euro gaat naar de Sint-Jozef scholen in Sint-Niklaas voor uitbreiding van capaciteit. De uitgebreide infrastructuur zal plaats bieden aan 1 172 leerlingen. De Berkenboom Humaniora krijgt extra geld voor de renovatie van de gevel. In Lokeren krijgt VLOT!  ruim 148 duizend euro extra voor de bouw van klaslokalen met bijhorende administratie. Tot slot krijgt de Vrije Basisschool Heilig Hart in Temse subsidie voor de installatie een ventilatiesysteem. 

"We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. "Daarom beslisten we deze regeerperiode 500 miljoen euro extra in schoolinfrastructuur te investeren. In totaal zal er deze periode 3 miljard euro geïnvesteerd worden." (mb)

 

Lees ook:

Nieuwbouw voor Vrije Technische Scholen 

SINT-NIKLAAS. De campus van de Vrije Technische Scholen aan de Breedstraat krijgen een nieuwbouw. De nieuwbouw komt op de huidige sportterreinen en moeten het plaatstekort wegwerken.