1.9 miljoen euro voor Wase scholen

REGIO.  Net voor de start van het schooljaar investeert minister van Onderwijs Ben Weyts 7,6 miljoen in 47 scholen in Oost-Vlaanderen. Bijna 1,9 miljoen euro gaat naar 8 scholen in Hamme, Kruibeke, Lokeren en Sint-Niklaas. Het geld gaat naar de scholeninfrastructuur zoals renovatie van schoolgebouwen, verwarming en elektriciteitswerken. 

Deze regeerperiode trekt de Vlaamse overheid 3 miljard euro uit voor de renovatie, vernieuwing of uitbreiding van schoolinfrastructuur. Dat is 500 miljoen euro meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. "Als onze kinderen op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen een kwaliteitsvolle plaats", zegt Weyts, "Dus investeren we deze regeerperiode 3 miljard euro in schoolgebouwen – nog meer dan in de vorige regeerperiode.  Als ouders straks weer voor de schoolpoort staan, dan beseffen ze al te goed dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst".

De scholen krijgen het geld via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). (mb)

 

Lees ook:

Nieuwbouw voor Vrije Technische Scholen 

SINT-NIKLAAS. De campus van de Vrije Technische Scholen aan de Breedstraat krijgen een nieuwbouw. De nieuwbouw komt op de huidige sportterreinen en moeten het plaatstekort wegwerken. 

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...