Opnieuw zomerscholen in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS.  De gemeente Sint-Gillis-Waas organiseert voor de derde keer zomerscholen.  Daarmee krijgen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar, die met een taalachterstand kampen, de mogelijkheid om twee weken op een educatieve en speelse manier hun kennis van het Nederlands op te krikken.

De zomerschool vindt plaats van 12 tot en met 26 augustus, dagelijks  van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur. Er komt een zomerschool in Sint-Gillis-Waas en in De Klinge. De gemeente voorziet 2 begeleiders per klas. Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk! De gemeente benadrukt dat de zomerscholen geen extra vakantieopvang zijn. 

Inschrijven kan via het Welzijnshuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 202 80 00. (mb)

 

Lees ook:

130 Deelnemers voor 16de taalstage in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vandaag start de 16 editie van de taalstage voor kinderen in Sint-Niklaas met een recordaantal inschrijvingen. Zo’n 130 anderstalige kinderen zullen de komende twee weken hun kennis...

Vlaams geld voor vernieuwing Wase scholenbouw

SINT-NIKLAAS/STEKENE. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert net geen vier miljoen euro in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen. In het Waasland gaat er in totaal 913.402,29 euro naar...

Eerste Wase daltonschool start in Waasmunster

WAASMUNSTER. Op 1 september opent in Waasmunster de eerste Daltonschool in het Waasland de deuren. In de pedagogische visie van de daltonscholen gaat er meer aandacht naar het individu.