Subsidies voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir keurden recent 17 plattelandsprojecten goed. De projecten zijn goed voor een investering van 1,37 miljoen euro, waarvan 872 duizend euro voor de maatregel ‘versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland’ ter ondersteuning van het herstel na de COVID 19-crisis. 

Van de 17 projecten komen er zes uit het Waasland. Het gaat om een ontmoetingsruimte en cultuurtuin aan Anton van Wilderodehuis in Moerbeke, het versterken van het groenweefsel in Tielrode, een wandel- en fietspad langs Kleine- en Grote Weel in Kieldrecht, een buurtontmoetingsplaats aan de Houtvoort in Sint-Gillis-Waas, tuinproeven in Moerzeke en de ontsluiting van de voormalige moestuin in kasteelpark Wissekerke in Bazel. (mb)

 

Lees ook:

Subsidies voor land- en tuinbouw

OOST-VLAANDEREN. De Provincie Oost-Vlaanderen geeft 17.500 euro subsidies aan vijf imagoversterkende initiatieven in de land- en tuinbouw. Daarvan komen er drie uit het Waasland. Zo kan het...

Vlaams geld voor vernieuwing Wase scholenbouw

SINT-NIKLAAS/STEKENE. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert net geen vier miljoen euro in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen. In het Waasland gaat er in totaal 913.402,29 euro naar...

Subsidies voor ontwikkelingshulp

REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling.