Directeur Luc Van den Bergh van de Zeppelinschool Haasdonk met pensioen

HAASDONK. De leerlingen, leerkrachten en ouders van de gemeentelijke basisschool ?De Zeppelin? hebben tijdens een grandioos feest op school, afscheid genomen van directeur Luc Van den Bergh die met pensioen gaat.

Luc Van den Bergh, nu 60 jaar, behaalde zijn onderwijzersdiploma in 1964 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Na zijn militaire dienst kwam hij in 1965 in het vrij onderwijs van Haasdonk terecht. Hij behaalde in 1972 het diploma ban Hoger Opvoedkundige studies en zo lag de weg open om in 1974 directeur te worden in het vrij onderwijs. Hij was daarmee een bijzonder jong directeur want hij was er nauwelijks 29.  In 1983 werd het vrij onderwijs overgenomen door de gemeente en zo kwam Luc Van den Bergh in 1985 als directeur in dienst van de gemeente. Hij kreeg er ook de gemeenteschool van Vrasene bij.


Onder zijn directeurschap kreeg Haasdonk in 1992 een nieuwe school met sportzaal en in 1996 werd de kleuterschool opgericht zodat het een volwaardige basisschool werd. In 2003 werd Luc Van den Bergh aangesteld als coördinerend directeur van alle gemeentescholen van Beveren. Een compleet nieuwe functie in het gemeentelijk onderwijs. De Zeppelin heeft nu 7 lagere klassen en 4 kleuterklassen en dat is toch goed voor 237 leerlingen. Er zijn een 20-tal personeelsleden in dienst.


Directeur Van den Bergh, die als cadeau van de school een fiets kreeg, zal nu tijd hebben om veel te fietsen en te wandelen. "Ik zal ook nog veel lezen, maar nu zeker geen vakliteratuur meer", lachte hij. Als hobby werkt hij ook graag in de tuin. Maar de school helemaal vergeten doet hij zeker niet want zijn opvolger, Leo Verstappen, kan op hem rekenen om de computerprogramma's bij te werken.


In het verenigingsleven houdt hij het gewoon bij het Boerenkrijgcomite waarvan hij medewerker is.
Luc Van den Bergh zal worden opgevolgd door  Leo Verstappen, die door het gemeentebestuur werd benoemd en zelf reeds van in 1977 als onderwijzer in de Zeppelinschool aan de slag is. (F)