Viering twintig jaar The Westband onuitgegeven muziekavond

BEVEREN. Voor een bomvolle Scala heeft The Westband, het vermaarde orkest van leider Eric Onghena alias Mike West, het 20-jarig bestaan gevierd met een onvergetelijk optreden. Onvergetelijk omdat de 8 muzikanten en de 2 zangeressen, muziek brachten die iedereen kon bekoren. Vooral het teruggrijpen naar nummers uit de jaren zestig-zeventig zorgde voor een sfeer die al dansend en swingend ten top werd gedreven.

Niet verwonderlijk dat dit live-orkest in Nederland al grote faam liet neerschrijven. Het viel ons op dat de toppers van vroeger jaren, door het uitschrijven van de arrangementen door Jacques Renard, toch eigentijds waren en dat ook de jeugd niet kon zeggen "dat is uit de ouwe tijd".  En die Jacques Renard is niet alleen een begenadigd toetsenman of pianist, hij heeft een stem die het zowaar mogelijk maakt, Ray Charles te doen herleven. Voeg daarbij twee schitterende stemmen van Katia en Isabelle, en het is een live- gebeuren dat best zo lang mogelijk duurt. Het is niet alledaags zo'n orkest te horen.


Dat Hans Lingier, de bekende dj van Soulfinger, zijn energie heeft gestoken in het uitbouwen van de public relations van The Westband, is een goede zaak geworden. Hans zette de viering van 20 jaar Westband op poten en het werd een professioneel muziekgebeuren. En vooral, een bewijs dat live-muziek niet dood is.


Ook Patrick Van Duyse zat in de VIP-loges en keek en luisterde en hij wist meteen dat hij een topper had vastgelegd voor de komende Beverse Feesten. Voor 21 augustus staat The Westband al  op het programma. En merkwaardig, het eerste optreden van de Westband, was 20 jaar geleden op? de Beverse Feesten.


Georges De Colfmaecker had zijn KSK Beveren- voorzitter Frans Van Hoof meegebracht. Georges is immers fan nummer 1 van The Westband en hij zit er bij als sponsor. Maar ook als gelegenheidszanger. Zo kon het publiek ook even van zijn stem genieten.(F)