Meester Erik van de Centrumschool met pensioen

BEVEREN. Nadat hij bijna 30 jaar lesgaf het 2de leerjaar van de Centrumschool in de Bosdamlaan, gaat Erik Smet of meester Erik, met pensioen. Zijn collega's, kinderen, ouders en oud-collega?s namen samen afscheid met een feestelijke namiddag.

Erik Smet, die vlak aan de school woonde,  was zelf als kind leerling van de gemeentelijke Centrumschool waar toen Ghislain Buytaert directeur was. Hij studeerde voor onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas en in 1971 werd hij gediplomeerd. Drie jaar lang gaf hij les in de Broederschool te Burcht. Daarna ook nog in Antwerpen en Schoten om dan uiteindelijk in de Centrumschool terecht te komen.


Hij kon daar begin van het jaar verrassend beginnen toen de leerkracht van het 2de leerjaar, Andre Van Remortel, tot taakleraar werd aangesteld. Gans zijn loopbaan bleef meester Erik in het 2de leerjaar en werd zo een ?specialist? van dat leerjaar.


Meester Erik was bij de leerlingen een graaggeziene figuur en de Centrumschool verliest een knap onderwijzer.
Op het vlak van de sport was Erik Smet ook een vooraanstaand basketter toen in de jaren zeventig de Beverse Basketbalclub werd opgericht. Die club speelde haar eerste thuiswedstrijden op de speelplaats van de Centrumschool zodat Erik zich daar bijzonder goed thuisvoelde. Hij werd daarna ook een voortreffelijk voetballer in het liefhebbersvoetbal.


Ter gelegenheid van zijn afscheid werd op de speelplaats nog eens een mini- voetbalwedstrijd gespeeld tussen leerkrachten van nu en vroeger met Erik Smet,  Karel Bosman, meester Dupont, de gepensioneerde meester Marcel Verbraeken en directeur Rudy Leys en de  leerlingen van het 6de leerjaar. Daarin toonde meester Erik, dat hij nog in bijzonder goede conditie steekt. De uitslag was 2-2 en ook na het trappen van strafschoppen bleef het gelijk, zodat beide ploegen tot winnaar werden uitgeroepen.    


Op de speelplaats werd Erik Smet dan in de bloemen gezet en ontving hij heel wat cadeautjes van de leerlingen. Daarna zorgde het oudercomite voor een passende receptie. (F)