Nieuw project moet jongeren op schoolbanken houden

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas schommelt het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar al enkele jaren rond 500. Ook verlaten nog te veel jongeren de schoolbanken zonder diploma. Om daar iets aan te doen, stapte de stad in het Europees ondernemerschapsprogramma ‘SPEED-You-UP’. Door ondernemerscompetenties aan te scherpen verkleint bij jongeren de kloof tussen de arbeidsmarkt en de arbeidsmarkt. 

Centrum voor deeltijds onderwijs (CDO) Newton sprong alvast op de trein van deze innovatieve manier van lesgeven en werken met leerlingen die tussen 17 en 22 jaar oud zijn. Het is te vergelijken met een extra keuzevak dat ze een heel schooljaar volgen. Samen met hun coaches creëren ze, met expertise van lokale stakeholders, een ondernemershub waarbij ze via pop-ups werken aan ondernemerschapsvaardigheden. 

Het SPEED-You-UP programma, dat gratis aangeboden wordt aan scholen en jongeren, kost 387.700 euro waarvan 60 procent gefinancierd wordt met Europese steun. (mb)

 

Lees ook:

Capaciteitsdruk in buitengewoon basisonderwijs

REGIO. De voorbije weken zijn 652 leerlingen aangemeld voor volgend schooljaar (2022-2023) via de nieuwe, gezamenlijke aanmeldingsprocedure voor buitengewoon onderwijs in Beveren, Gent, Lokeren,...

Onderwijs als thema voor Erfgoeddag

REGIO. Zondag is het Erfgoeddag. Na een geannuleerde editie in 2020 en de coronaproof editie in 2021 wordt het opnieuw een ‘normale’ editie waarbij het erfgoed van het onderwijs en opvoeding...