Volvo Van Kasteren Sint-Niklaas opent ultrasnelle laadpaal

SINT-NIKLAAS. Volvo Van Kasteren heeft vrijdag een nieuwe DC snellader geopend. Via deze laadpaal kunnen twee wagens tegelijkertijd in minder dan een uur hun batterij opladen. De stroom op de paal is 100% groene stroom van de Wase Wind. De laadpaal is openbaar en is 24/7 voor elk merk te gebruiken. Hiermee wil Volvo Van Kasteren de drempel voor elektrisch rijden lager leggen. 

"De lader wordt voorzien van 100% groene stroom van Wase Wind. Met hoog vermogen levert deze tot 175 kW en 2 voertuigen zullen tegelijk kunnen laden. Kort weg wil dat zeggen dat 40 minuten zullen volstaan om uw wagen tot 90% te kunnen laden. Voor een 100 kilometer extra neemt het een luttele 10 minuten in beslag. Hiermee zal er veel minder tijd worden verloren tijdens het laden. Sterker nog, iedereen die zijn of haar wagen aan het laden is, is tijdens de openingsuren welkom voor een tas koffie in de showroom.", weet zaakvoerder Serge Wielandts.

Schepenen Carl Hanssens en Wout De Meester kregen de eer om de laadpaal te openen door twee Volvo’s aan de oplader te hangen. "Het is een mooie testcase voor de toekomst voor laadcapaciteit in Sint-Niklaas.", aldus Hanssens. (mb)

 

Lees ook:

Moerbeke vraagt mening van burger voor buurthuis

MOERBEKE. In het kader van burgerparticipatie vraagt het gemeentebestuur van Moerbeke de mening van haar inwoners omtrent de herinrichting van de overdekte buitenruimte van het buurthuis in de wijk...

Winterprik zorgt voor meer batterijpech

ZWIJNDRECHT. De alarmcentrale van automobielvereniging VAB kreeg vanmorgen ruim 40 procent meer oproepen dan normaal. Door de koude van de afgelopen dagen en doordat heel wat auto’s hadden...