358 spelende en sportende kleuters te Beveren

BEVEREN. Het nieuwe initiatief van de sportdienst om ook de kleuters hun sportkampen te schenken, is een grandioos succes geworden Dertien kleuterscholen uit Beveren hadden zich ingeschreven en zo kwamen niet minder dan 358 sportende en spelende kleuters naar sporthal De Meerminnen aan de Beverse Klapperstraat.

De sportdienst van Beveren had de sporthal veranderd in een gigantisch kleuterparadijs. Een ballenbad, spannende klauterparcours, fietsjes, kruiptunnels, springkasteel, en nog veel meer om een kleuter een onvergetelijke sportdag te bezorgen.


Het initiatief werd genomen omdat kleuters niet voldoende beweging meer hebben. Ze spelen niet meer op pleinen of in bossen. Daarom probeerde de sportdienst het bos en het speelplein naar de sporthal te brengen om zo de kleuters de toch zo belangrijke basisvaardigheden te laten beleven door zelf te exploreren, te durven, te proberen en eigen grenzen te verleggen. De sportpromotoren van de sportdienst zorgden ervoor dat alles in goede en veilige banen bleef.


De leerkrachten en directies vonden het initiatief erg positief en kijken uit om ook al voor een volgende uitgave in te schrijven.


Na de sportdag kregen de kleuters een appel en een mooi diploma mee ter herinnering aan deze kleutersportdag.  (F)