Verbeke Foundation krijgt Gentse wc-rol

STEKENE/GENT. De Verbeke Foundation in Kemzeke krijgt er nog voor de zomer een bijzondere attractie bij: de iconische wc-rol van Design Museum Gent.  De wc-rol is een bouwwerk van 5,5 meter breed en 5 meter hoog en zal dienst doen als overnachtingsplaats. 

De Verbeke-Foundation is uit zeven kandidaten gekozen door een jury na een oproep van de stad Gent. Die jury oordeelde dat de Verbeke Foundation het best past bij de geest van het kunstwerk. Ook de aanpak inzake demontage, transport en montage ter plekke was voor de jury doorslaggevend.  Het college legt de beslissing binnenkort voor aan de gemeenteraad. Pas daarna kan de wc-rol verhuizen.

De wc-rol is niet het eerste Gentse kunstwerk dat naar de Verbeke Foundation verhuist. In 2015 verhuisde de Grande Vaso di Gent, de 9 meter hoge vaas die op de binnenkoer van het Design Museum stond, ook al naar de openluchtexpo. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. Zaterdag, 30 maart, lanceert Pleegzorg Oost-Vlaanderen de nieuwe campagne 'Pleegzorg, een kunst?' Hierbij gaat de organisatie met de hulp van 19 Oost-Vlaamse musea op zoek naar...

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase studiebureau is 35 jaar jong en vierde dat op vrijdag 13 oktober met een heus jubileumfeest in de Verbeke Foundation. Daar kregen de 340 aanwezigen de gelegenheid om...

STEKENE/GENT. De glazen box uit het Gentse vleeshuis verhuist naar de Verbeke Foundation in Kemzeke. Daar zal de constructie worden heropgebouwd in een serre. 

SINT-NIKLAAS. In de Stedelijke Musea is de 76ste jaarlijkse tentoonstelling van de Lucasgezellen geopend. De tentoonstelling heeft de klimaatverandering als thema en kreeg de naam 'Warme winter?'.

STEKENE. Op zaterdag 2 en zondag 3 november kan je in de Verbeke Foundation in Stekene terecht voor Mart, een pop-upwinkel die gezinnen die cultuur dichter bij gezinnen wil brengen. Het is een...