Project Sabot krijgt gedenksteen

BEVEREN. Afgelopen donderdag werd een gedenksteen onthuld voor het project Sabot dat de plaats inneemt van het afgebroken parochiehuis in Melsele. De steen komt er ter vervanging van de traditionele ‘eerste steenlegging’ die er door de coronamaatregelen nooit is gekomen. Volgend jaar krijgt de steen een plaats in de binnentuin van het complex. 

Het project Sabot is een samenwerking van het de gemeente, Zorgpunt Waasland en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting. Het project bestaat uit nieuwbouw van 28 assistentiewoningen voor senioren, 23 sociale appartementen, een dienstencentrum. Ook het bibliotheekfiliaal van Melsele zal er onderdak krijgen. 

Zorgpunt Waasland zal de 28 assistentiewoningen voor senioren aan de kant van de Hazaarddam beheren. Deze assistentiewoningen zijn voorzien van een noodoproepsysteem. Indien nodig kan dringende hulp geboden worden door de medewerkers van WZC Briels aan de overkant. Er komt een bovengrondse passerelle die zal gebouwd worden op de tweede verdieping tussen Briels en Sabot. Het dienstencentrum zal plaats bieden aan 150 personen.  Verenigingen zullen er activiteiten kunnen organiseren. Op het gelijkvloers krijgt ook Bib Melsele een plaats. De wijkpolitie en de permanentie Burgerzaken van de gemeente blijven op post in OC Boerenpoort.

Het gebouw met 23 sociale een- en tweekamerappartementen aan de kant van de Grote Baan krijgt een ondergrondse parkeerplaats voor 24 auto’s. Bovengronds is er een fietsenstalling voor 46 fietsen voorzien. Het glasraam van Staf Pyl, dat zich bevond aan de grote trap naar de feestzaal van het voormalig parochiehuis, wordt gerestaureerd en krijgt een plaats op de kopse gevel aan de doorgang van Grote Baan naar Hazaarddam. Er komen twee doorsteken tussen de Grote Baan en de Hazaarddam: eentje als inrit naar de garages en een doorsteek voor voetgangers en fietsers. Er wordt een binnengebied aangelegd tussen de twee bouwrijen met veel groen.

Het project zal 9 561 345,86 euro kosten.  (mb)

 

Lees ook:

Woonzorgcentrum De Spoele viert tiende verjaardag

SINT-NIKLAAS. Woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat viert zondag haar tiende verjaardag met een buurtfeest voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrienden. Ook buurtbewoners zijn er welkom...

Dag van de oudere bij Zorgpunt Waasland

SINT-NIKLAAS. Vandaag is het Dag van de Oudere. De Sint-Niklase dienstencentra van Zorgpunt Waasland staan dan even stil bij de groeiende generatie van actieve ouderen. Alle senioren en andere...