Sint-Niklaas start met vernieuwde wijkwerking in Kroonmolenwijk

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas start in de Kroonmolenwijk met een project rond wijkverbetering. Doel is om de leefbaarheid te verbeteren, de mensen dichter bij elkaar te brengen en voor verbinding te zorgen tussen de inwoners en verschillende (sociale) partners. 

De aanpak is heel vernieuwend voor Sint-Niklaas en vergt onderzoek en sociale experimenten, steeds vanuit het vertrekpunt van wat er in de buurt leeft. Om te weten wat er leeft, komt er dit voorjaar een onderzoek waarbij 1000 inwoners een vragenlijst zullen invullen. De vragen gaan onder meer over sociale contacten, zich thuis voelen, mobiliteit, voorzieningen, buurtactiviteiten, inspraak, ruimtegebruik (groen), kwaliteit van de eigen woning en persoonlijk profiel. Dan onderzoek zal in de loop van het project nog een paar keer herhaald worden. Een wijkregisseur zal het project in goede banen leiden. 

De stad krijgt voor het project een subsidie van 580.000 euro van de Vlaamse overheid in het kader van wijkverbeteringscontracten. De uitvoering loopt tot eind 2025. (mb)

 

Lees ook:

Groen Stekene vreest voor leefbaarheid Kemzeke

STEKENE. Op de laatste Gemeenteraad van Stekene werden de lastvoorwaarden vastgesteld voor een nieuwe verkaveling in Kemzeke-Dorp. Door de bouw van nieuwe appartementen zal het zicht op het...

Appartementen bedreigen leefbaarheid De Klinge

DE KLINGE. Ook het grensdorp De Klinge, deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, ontsnapt niet aan de trend om steeds meer appartementen te bouwen. Daardoor stijgt het aantal bewoners per vierkante meter....