Moerbeke lanceert Moerbekebon

MOERBEKE. De gemeente Moerbeke lanceert in februari met de Moerbekebon haar eigen lokale geschenkbon. De gemeente neemt de volledige financiering op zich. Dat betekent dat ondernemers geen instapkomsten betalen. Ook de transactiekosten van de gebruiker en de algemene promotiekosten zijn voor rekening van de gemeente. Daarmee wil Moerbeke de lokale economie stimuleren. 

De Moerbekebon wordt de grote broer van de Feestbon die in 2020 door de adviesraad Moerbekee werd gelanceerd en enkel bij de horeca kon gebruikt worden. De bon krijgt nu een tweede, digitaal leven. De bon zal vanaf februari via dezelfde kanalen verkrijgbaar zijn als de Moerbekebon. 

"We doen er dag in dag uit alles aan om onze gemeente te laten bloeien en bruisen. Vandaag hoort daar een gemeentelijke geschenkbon bij: het is een mooie manier om onze economie, maar ook onze lokale gemeenschap te versterken. Dat we dat kunnen doen in samenwerking met de Ondernemersraad en adviesraad Moerbeke Feest maakt het initiatief des te sterker. Met de opstart in februari kadert de Moerbekebon ook mooi in ons actieplan voor de lokale relance.", zegt schepen van Lokale Economie Sarah Poppe, stuwende kracht achter de Moerbekebon. 

Op dinsdag 8 februari om 19.00 uur organiseert Moerbeke een infomoment over de Moerbekebon voor haar ondernemers. Alle informatie is terug te vinden op moerbeke.be/moerbekebon. De Moerbekebon wordt ontwikkeld met de financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen. (mb)

 

Lees ook:

MOERBEKE. In Moerbeke is de ‘Maand van de Markt’ afgesloten. In april maakten marktbezoekers kans op een van de 58 lokale prijzen. Vandaag trekt een onschuldige hand de winnaars van de Moerbeekse...

BEVEREN/LOKEREN. In totaal krijgen 82 gemeenten steun van een team experten om hun handelskern nieuw leven in te blazen. De gemeenten zijn geselecteerd na oproepen van Vlaams minister van Economie...