Vernieuwing lonkt voor Driekoningenstraat

SINT-NIKLAAS. Op maandag 31 januari start Fiberklaar met de aanleg van het nieuwe fibernetwerk in de Driekoningenstraat. De stad maakt van de gelegenheid gebruik om de voetpaden, goten en rijweg te vernieuwen. De werken beginnen aan het kruispunt Driekoningenstraat -Begijnenstraat aan de oneven kant van de straat. Daarna komt de even kant van de straat aan de beurt. Tijdens de werken geldt enkele rijrichting richting Singel in een deel van de Driekoningenstraat. 

De werken aan het fibernetwerk zullen naar verwachting klaar zijn tegen vrijdag 25 februari. Daarna start de heraanleg van de Driekoningenstraat. In de plannen zijn nieuwe goten, nieuw voetpad, verhoogd fietspad (vanaf de parking van kinderdagverblijf Driekoningen tot aan de Driekoningenstraat) , een verhoogde bushalte aan de Driekoningenstraat 32 tot 40 en een nieuwe toplaag asfalt voorzien. Deze werken zullen naar verwachting 1,5 à 2 maand duren per kant van de straat.

omleidingen

Vanaf maandag 31 januari tot ongeveer mei/ juni wordt in de Driekoningenstraat, vanaf het kruispunt Heistraat/Begijnenstraat/Lepelhoekstraat tot aan de Kazernestraat, enkele rijrichting ingevoerd in de richting van de Singel (R42). Het deel van de Driekoningenstraat, tussen de Singel en de Kazernestraat, blijft dubbele rijrichting. Het verkeer op de rotondes van het kruispunt Driekoningen wordt omgeleid via het hoofdwegennet.

De werken worden kant per kant uitgevoerd zodat er steeds verkeer door kan rijden in één rijrichting, waarbij er mogelijk parkeerplaatsen in gebruik worden gehouden tijdens de werken. Fietsers en voetgangers hebben vrije doorgang in beide richtingen. De garages of opritten zijn tijdens de werken tijdelijk niet bereikbaar, als de werfzone ter hoogte van de woning ligt.

ophaling van het huisvuil

Tijdens de werken in de Driekoningenstraat verloopt de ophaling van het huisvuil volgens de normale planning van de ophaalkalender van MIWA. (mb)

 

Lees ook:

N446 verandert voor 3 jaar in een werf 

HAMME/WAASMUNSTER. Vandaag start de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme, en Waasmunster. Zo’n stuk van 7,5 kilometer gewestweg wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe...

Aanleg Kardinaal Cardijnlaan start op 28 maart

SINT-NIKLAAS. Op maandag 28 maart start de vernieuwing van de Kardinaal Cardijnlaan. Het project dienst als voorbeeldproject van de stad. De huidige verharde ruimte wordt een groene omgeving met...

Fiberklaar plant uitrol glasvezelnetwerk in Temse

TEMSE. Na Lokeren en Sint-Niklaas is Temse de derde gemeente waar netwerkbedrijf Fiberklaar haar glasvezelnetwerk wil uitrollen. Voor de uitrol effectief kan starten, moet minstens 20 procent van de...