Een Bob-Bus voor een veilig weekend


GROOT-KRUIBEKE.Met het invoeren van de nachtbus in 2000, zorgde de gemeente onder impuls van de SP.A, voor nachtelijk weekendvervoer voor de jongeren. Ze werden helemaal gratis heel de gemeente door naar fuiven en feesten gebracht. Na 5 jaar hebben burgemeester Denert en gemeenteraadslid Staf Meirte, een nieuw idee ingevoerd. De nachtbus werd omgevormd tot de Bob-Bus maar in feite blijft de bedoeling dezelfde en kunnen nu ook volwassenen gebruik maken van de bus. Elke vrijdag vanaf 21 u en zaterdag vanaf 23 u zal de Bob-Bus, voorzien van opvallende reuzenstickers waarin in vette rode letters zijn naam te lezen staat, door Groot-Kruibeke rijden. Hij vertrekt op de Markt van Rupelmonde om dan langs 22 haltes de rondrit te maken en na 45 minuten weer aan zijn vertrekpunt te komen. Het traject wordt 7 of 8 keer afgelegd.
Op vrijdag rijdt hij tot 3u en ?s zaterdags tot 4.30u. Ook senioren kunnen nu met deze bus naar feestelijkheden.
Het blijft de bedoeling om weekendongevallen te vermijden. En dat is in de huidige verkeersdrukte een belangrijk gegeven. Daarom dat burgemeester Denert aan het initiatief ook meer ruchtbaarheid wil geven. Dat is ook de reden waarom de vroegere nachtbus een ander imago kreeg in de hoop dat er meer gebruik van de Bob-Bus zou gemaakt worden door iedere Kruibekenaar.
De bus kan ook tot buiten de gemeentegrenzen rijden zoals bijvoorbeeld naar Steendorp wanneer daar een fuif is. De organisatoren van feesten en fuiven, kunnen ook samenwerken met de gemeente en die zendt dan de Bob-Bus tot aan het evenement. Zo staan Repmond Rock, Molenbergkermis, Sterhoekkermis e.d. op het programma.
Voor het organiseren van de Bob-Bus, werd een contract afgesloten met?De Korenbloem? uit Kruibeke. Aanvankelijk werd ook met De Lijn onderhandeld, maar dat was financieel niet haalbaar. De gemeente Kruibeke voorziet per jaar 25.000 euro.
De Bob-Bus is geen belbus. Hierover werd wel reeds gesproken en indien Beveren deze inricht, wil Kruibeke zich daar bij aansluiten. (F)