Subsidies voor innovatieve landbouwprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen. 

De provincie ondersteunt sinds mei 2020 vzw’s, verenigingen en lokale besturen die een vernieuwend idee hebben dat de land- en tuinbouw kan versterken of optimaliseren. Dit jaar kende de provincie 98 750 euro aan vier innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. De projecten stimuleren lokaal en sociaal geïnspireerd ondernemerschap met lokaal voedsel en kringloopdenken als uitgangspunt.

Met het project ‘Van spelt tot brood’ wil Pomona een pelmachine inzetten bij de speltoogst om zo de volledige verwerking van de spelt tot meel en bloem in het Waasland te realiseren. Pomona zal hiervoor samenwerken met partners als de Roomanmolen Sint-Pauwels (malen graan), Smaak van Waas (korte keten verkooppunt), ijshoeve De Boey (één van de telers van spelt) en de dienst toerisme van Sint-Gillis-Waas (promotie en cofinanciering). Ook in 2022 is het thema 'Lokaal kopen en genieten'. Subsidieaanvragen moeten minstens een maand voor aanvang van het project worden ingediend. De projectsubsidie bedraagt minimum 2500 en maximaal 25 000 euro. De maximale looptijd van een project is 18 maanden. (mb)

info: oost-vlaanderen.be/subsidie-innovatieve-projecten

 

Lees ook:

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...

Heirbaut Hoeveproducten wil CO²-neutraal werken

TEMSE. Heirbaut Hoeveproducten uit Temse is gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlamingen. Het bedrijf doen heel wat inspanningen om CO²-neutraal te werken. Met het methaangas uit koeienmest wekt het...