1,7 miljoen euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten in 2021

REGIO. Maar liefst 13 plattelandsprojecten zijn door het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen goedgekeurd. Daarmee krijgen de projecten samen 1,78 miljoen euro  subsidie. 

Uit het Waasland is onder andere de Sociale Kruidenier Lokeren goedgekeurd. Met de sociale kruidenier wil de stad Lokeren naast algemene armoedepreventie ook activering op maat bewerkstelligen. 

Ook het project van de vzw Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord is goedgekeurd. De vereniging wil in 2,5 jaar 50ha aangetast bos aanpakken en omvormen tot standplaatsgeschikt en klimaatrobuust bos. Ook wil de vzw eigenaren van private bossen begeleiden bij die omvorming. (mb)

 

Lees ook:

Subsidies voor ontwikkelingshulp

REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling. 

Ruim 2 miljoen euro voor nieuwbouw Wase scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4 miljoen euro in 19 scholenbouwprojecten over de provincie Oost-Vlaanderen. Drie van die projecten worden uitgevoerd in het Waasland en...

Provincie steunt middenstand

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 113 duizend euro uit om project te steunen van  14 lokale besturen en 9 detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen.  Het gaat om projecten die...