Roomackerroute nieuwe aanwinst voor Toerisme Temse

TEMSE/TIELRODE. Zaterdag werd in Tielrode de 9 km lange Roomackerroute ingewandeld. Het is een realisatie van Toerisme Oost-Vlaanderen, het gemeentebestuur, Toerisme Waasland, Toerisme Temse en de milieuvereniging Ons Streven.

De openingsceremonie vond plaats op de Durmedijk ter hoogte van het monument De Veerman. Burgemeester Luc De Ryck belichtte er het succesrijke toerismebeleid van Temse. Nadat Romain Van Puyvelde, voorzitter van de milieuvereniging Ons Streven, de wandeling had toegelicht, weidde Carina Van Cauter, bestendig afgevaardigde voor Toerisme, uit over het provinciale wandelbeleid en beklemtoonde zij het steeds toenemende belang ervan. Na het doorknippen van het lint werd de route ingewandeld. Het geheel werd afgerond met een receptie in taverne ?t Veer.
De wandeling werd ontworpen door Jean De Block, voorzitter en bezieler van de Werkgroep Wandel- en Fietspaden van Toerisme Temse. Met taverne ?t Veer aan de Durmedijk als startplaats, loopt het traject langs de oevers van Schelde en Durme. Opvallend is het asymetrische landschap van de Wase cuesta, met zijn steile helling. Prachtig is het provinciaal domein Roomacker, een natuurgebied van 12 ha. De route leidt verder langs de potpolder, Tielrodebroek en het zeldzame zoetwatergetijdengebied van de Durmemonding, met slikken en schorren, uitgestrekte rietvelden en een uitzonderlijke fauna en flora.


De route is volledig bewegwijzerd en wordt begeleid door een handige brochure  met gedetailleerde kaart, wegbeschrijving, streek- en natuurinfo. Zij kost 1,25 euro en is verkrijgbaar op de toeristische dienst, Wilfordkaai 23, Temse, 03/771 51 31.(F)