Zo was de maand mei voor de lokale politie Beveren

GROOT-BEVEREN. In de maand mei werd door de lokale politie weer aan verscheidene thema?s gewerkt. De snelheidscontroles vormden daarbij een belangrijk gegeven.
Op snelheid 4 798 voertuigen werden gecontroleerd met als resultaat: 122 zware overtredingen of 2,54%. Tijdens de acties werden 2831 voertuigen gecontroleerd op de Grote Baan te Melsele en de Gentseweg te Beveren met enkel inachtneming van de technische correctiemarge. Hierbij werden er naast 47 zware overtredingen 253 lichte overtredingen op de snelheidsbeperking vastgesteld.
Bij de controle op alcohol en drugs in het verkeer werden 16 testen uitgevoerd, waren er 15 inbreuken en 2 keer werden de rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Bij controle op het dragen van de veiligheidsgordel werden 12 inbreuken genoteerd. 4 chauffeurs hadden prijs bij de controle op het mobiel bellen met de GSM. Hinderlijk en gevaarlijk parkeren leverden 8 inbreuken op.
 De lokale politie keek uit naar het veilig oversteken voor voetgangers. Er werden 14 beloningen, die bestonden uit T-shirts, uitgedeeld aan bestuurders die de voetgangers op een voorbeeldige wijze aan het zebrapad lieten oversteken.
In het basisonderwijs 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar, werden 18 verkeerslessen gegeven in Beveren. Daar waren 397 leerlingen bij betrokken.
In de planning voor de maand juni zitten de thema?s snelheid, bromfietsen, veiligheidsgordel, alcohol & drugs in het verkeer, mobiel telefoneren, fietsverlichting, hinderlijk & gevaarlijk parkeren, verkeersagressie, verkeerslessen in het basisonderwijs en verkeersklassen voor minderjarige overtreders tussen de 12 en 16 jaar.(F)