Winkelcentrum Beveren? heet nu ?Aangenaam Winkelen Beveren?


BEVEREN. Nu de toekomstige centrummanager het handelscentrum van Beveren nieuwe impulsen en initiatieven moet geven, werd tijdens de stichtingsvergadering rond het centrummanagement in het kasteel Cortewalle, aan het ?Winkelcentrum Beveren? een nieuwe naam gegeven. Het werd ?Aangenaam Winkelen in Beveren?. Unizo, Winkelcentrum Beveren en de gemeente Beveren slaan de handen in elkaar en stelden een nieuwe bestuursploeg samen.

De vzw ?Aangenaam Winkelen in Beveren? heeft enkele duidelijke doelstellingen voor ogen. Het handelsapparaat verbeteren is een eerste doel, het bevorderen van de handelsactiviteiten een tweede. De vzw wil deze doelen behalen door de aantrekkingskracht van het handelscentrum te verhogen. Een leefbaar, veilig en gezellig centrum zijn de bouwstenen van een ?aangenaam winkelen in Beveren?.
Vooral de financi?le mogelijkheden vormen het grootste verschil met de vorige winkelvereniging ?Winkelcentrum Beveren?.  De gemeente Beveren engageert zich om drie keer meer financi?le middelen ter beschikking te stellen van de nieuwe winkelvereniging of in cijfers gezegd, 211 650 euro i.p.v. 73 900 euro. De handelaars betalen hiervoor wel een aanvullende belasting. Verwacht wordt dat het op deze manier mogelijk zal zijn om op een professionele manier een aantrekkelijk en behaaglijk handelscentrum uit te bouwen.
Bij de samenstelling van de nieuwe bestuursploeg van de vzw, werd gestreefd naar een evenredige vertegenwoordiging van de straten, winkels, diensten en vrije beroepen. De bestuursploeg telt 16 leden, waarin ook het gemeentebestuur vertegenwoordigd is. Deze bestuursploeg zal op  dinsdag 14 juni een nieuwe voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester verkiezen zodat de vzw dan definitief een feit zal zijn.
De straten die betrokken worden in het project zijn: Yzerhand, Vrasenestraat met de gaanderij inbegrepen, Oude Zandstraat, Grote Markt, Kloosterstraat en het begin van de Donkvijverstraat, Kasteeldreef en Van Gervenstraat. Ook het toekomstig winkelcentrum De Warande wordt betrokken in het project en is een volwaardige partner in het centrummanagement.
Op termijn zal het gemeentebestuur van Beveren in de deelgemeenten Haasdonk en Kieldrecht ook de nodige centrumversterkende maatregelen treffen, maar op dit moment gaat de prioriteit uit naar de handelskern in het centrum van Beveren.
Het aanstellen van een centrummanager is een belangrijk element in een professioneel centrummanagement. Nu de bestuursploeg gekozen is en de vereniging op 14 juni een feit is, kan overgegaan worden tot de aanstelling. De centrummanager moet de spilfiguur van het handelscentrum worden. Hij of zij zal een marketingplan opstellen, nieuwe initiatieven ontwikkelen ?n deze uitvoeren. De centrummanager moet tegen eind augustus kunnen starten, zodat de eerste animatie en promotie in het centrum kan starten in het najaar.
De vacature van centrummanager wordt binnenkort bekendgemaakt. Kandidaten die zich geroepen voelen om het centrummanagement te helpen uitbouwen, kunnen alvast hun kandidatuur opsturen naar de dienst sociale en economische zaken, Stationsstraat 2, 9120 Beveren, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De nieuwe bestuursploeg van ?Aangenaam Winkelen in Beveren? bestaat uit:
Peter Bogaert van Spaenhoven Mode Yzerhand, Jacques Bosman uit De Graanmaat Grote Markt, Johan De Bock van Johan?s Viscenter IJzerhand, Marianna Jacob van Lingerie Nelly IJzerhand, Mark Lodeweyckx van de KBC Grote Markt. Uit de Vrasenestraat: Gilbert Panis van TV-center,  Jan Staut van Tan Tan en Wim Van Goethem van Double Vee, Sonia Rossey van Rumardy Kloosterstraat, Benny Van Acker kapper uit de Donkvijverstraat, Lutgarde Weekers vann Huis Weekers Pude Zandstraat en verder notaris Vincent Lesseliers, apotheker Paul Claes, schepen van Middenstand Peter Deckers, afdelingshoofd burgerzaken Tine Carion en ambtenaar KMO Wim Van Gerwen.(F)