Farn?sebrug aan Kallosluis buiten gebruik vanaf 20 juni

KALLO. Vanaf maandag 20 juni tot vrijdag 8 juli zal ??n van de bruggen aan de Kallosluis buiten gebruik zijn. De spoorbundels en de verbinding van de sporen met de bruggen, ondergaan uitgebreide werken. De Farn?sebrug wordt hierdoor buiten gebruik gesteld. Dat is de brug langs de kant van de Schelde. De werken zullen gebeuren in 4 periodes van elk twee tot vier weken. De Farn?sebrug  zal in verticale stand buiten gebruik gesteld worden voor alle landverkeer.
Tijdens deze periode wordt het verkeer omgeleid via de Melselebrug die is gelegen langs de kant van de dokken. Het zwaar verkeer zal bij opstaande stand van de Melselebrug  moeten wachten tot de brug terug omlaag gaat. Daarom wordt het vrachtverkeer aangeraden om zoveel mogelijk via de Beverentunnel te rijden, om wachttijden te vermijden.
Het spoorverkeer moet ook wachten tot de Melselebrug horizontaal ligt. Licht verkeer, lager van 2,7 meter, kan over sluisdeur nummer 1 of 2 volgens de signalisatie. Fietsers en andere tweewielers kunnen ook gebruik maken van de sluisdeuren 1 en 2 als de Melselebrug en Farn?sebrug omhoog staan.
Voor de scheepvaart wordt geen hinder verwacht. (F)