Start heraanleg kruispunt N16/Hoogkamerstraat verplaatst naar voorjaar 2022

TEMSE.  De  heraanleg van het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat en de brugrenovatie zullen pas starten in het voorjaar van 2022 en niet zoals voorzien in augustus. Het uitstel is te wijten aan vertraging in de werken aan de fietspaden en bij de gunning van de aannemer. 

"De aannemer voor de werken kan pas gegund kan worden in de loop van augustus, wat betekent dat de werken ten vroegste zouden kunnen starten in de loop van september. Voor de werken aan de brug zou dit inhouden dat we buiten de vakantieperiode zouden moeten werken, hetgeen gezien het belang van deze verbindingsas niet wenselijk is.", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer, "Een tweede reden is dat de werken aan het kruispunt pas kunnen gestart worden nadat de Eurolaan terug opengesteld is voor het verkeer. Deze werken duren nog tot eind oktober. Voor de heraanleg van het kruispunt N16/Hoogkamerstraat zou starten eind oktober impliceren dat een groot deel van de werken in de winterperiode zouden vallen met alle mogelijke risico’s voor vertragingen en de kwaliteit van het werk vandien."

De werken aan het fietspad van de Hoogkamerstraat zijn nog lopende. Het kruispunt Kapelanielaan met de Hoogkamerstraat is niet afgewerkt. Na het bouwverlof moeten nog de onderlaag en toplaag asfalt van de rijweg aangelegd worden. Het kruispunt kan normaal gezien opengesteld worden eind augustus. Aansluitend kan de Eurolaan afgesloten worden voor de aanleg van de nutsleidingen en de heraanleg van het kruispunt. Eind oktober moeten de werken aan de Hoogkamerstraat en het kruispunt Eurolaan volledig afgerond zijn.

De renovatie van de brug wordt voorzien in de zomermaanden van volgend jaar. Na de heraanleg van de Hoogkamerstraat met dubbelrichtingsfietspad en in afwachting van de brugrenovatie zullen er tijdelijke maatregelen genomen worden om de fietsers veilig over de brug te sturen. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe fase in werken N70 in Melsele

BEVEREN. De werken aan de N70 in Melsele zijn een nieuwe fase in gegaan. Gisteren zijn de werken gestart aan het stuk vanaf de Sint-Elisabethstraat tot net voorbij het kruispunt met de Spoorweglaan. Omdat de weg...