Doorstart voor Grenspark Groot Saeftinghe

HULST(NL)/WAASLAND. Elf Vlaamse en Nederlandse partners ondertekenden op 17 juni een samenwerkingsovereenkomst om de samenwerking binnen het interreg project Grenspark Groot Saeftinghe verder te zetten. Bedoeling is om de komende vijf jaar verder te werken op de basis die sinds 2016 is gelegd. 

Het Grenspark Groot Saeftinghe is een gebied waar landbouw, natuur en haven in harmonie samenkomen, waar gastvrijheid bovenaan staat, de mooiste en lekkerste streekproducten worden gemaakt en waar bezoekers getuigen zijn van langsvarende schepen. Het grenspark is ook een groot openluchtlaboratorium waar geëxperimenteerd met teelten die voordelen opleveren voor de biodiversiteit en waar testen worden gedaan op het vlak van waterveiligheid. 

De elf partners in het nieuwe samenwerkingsverband zijn de Provincie Zeeland, Provincie Oost-Vlaanderen, gemeente Beveren, gemeente Hulst, Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) Linieland, De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Natuur en Bos, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Natuurpunt Waasland VZW, Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever. Samen hebben ze besloten dat de tijd is aangebroken om te laten zien wat deze bijzondere grensstreek in zijn mars heeft. Er wordt flink gewerkt aan een ontwikkelprogramma 2021-2026 dat de regio steviger op de kaart moet zetten.  (mb, foto: Sven Dullaert)

 

Lees ook:

Wandel op eigen tempo door het Waasland

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft twee nieuwe wandelnetwerken gelanceerd die samen maar liefst 420 kilometer lang zijn. Het netwerk Moervaartvallei is een netwerk van 300 kilometer aan...