Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel mogelijk met een e-reader van de bib maar die beperking valt door gebruik te maken van het cloudLibrary-platform weg. 

Leden van de bibliotheek die een Mijn Bibliotheek-account hebben, kunnen 2 e-boeken tegelijk leden en die 6 weken lang lezen op een eigen toestel. Na de uitleentermijn worden de bestanden automatisch gewist. Ook handig: de e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone en computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Het aanbod e-boeken bestaat momenteel uit meer dan 8.500 titels, vooral vlot leesbare Nederlandstalige fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. 

Wie nog geen Mijn Bibliotheek-profiel heeft, kan dat aanmaken via mijn.bibliotheek.be of via sint-niklaas.bibliotheek.be. Lid worden van de bibliotheek kan enkel in de bibliotheek zelf. (mb)

 

Lees ook:

Beverse bib lanceert buggyroute op Boekstartdag

BEVEREN.  Deze voormiddag, tussen 9.30 uur en 12 uur, organiseert de bibliotheek van Beveren de Boekstartdag voor jonge lezertjes en hun ouders. In en rond de bib wordt animatie voorzien. 

Laptop en wifi voor laagste inkomens

SINT-NIKLAAS.  Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst heeft het licht op groen gezet voor een project om inwoners met een laag inkomen financieel tegemoet te komen bij de aankoop van een laptop...

Maart is jeugdboekenmaand in Beveren

BEVEREN. In maart is het jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Beveren. Dat betekent dat er de hele maand coronaproof initiatieven zijn om jeugdboeken in de kijker te zetten.  Zo is er een...

Babytheek Beveren opent op 5 januari de deuren

BEVEREN. Het Huis van het Kind opent op 5 januari de Babytheek Beveren in het voormalige strijkatelier aan de Pareinlaan 1 in Beveren. De babytheek kan het best omschreven worden als een bibliotheek voor...