Fietsknooppuntennetwerk Oost-Vlaanderen compleet vernieuwd

REGIO. Het complete fietsknooppuntennetwerk Oost-Vlaanderen een grondige update. Het netwerk van meer dan 3500 kilomeer bewegwijzerde fietspaden is nu terug te vinden in een fietsbox met 6 nieuwe kaarten voor de regio’s Waasland, Meetjesland, Vlaamse Ardennen, Scheldeland, Leiestreek en Gent. 

Op de nieuwe netwerkkaarten krijgen fietsers ook inspiratie mee, met tips voor startpunten, toplocaties in de regio’s, adressen van toeristische infokantoren, en ook een suggestieroute die het karakter van de regio weet te vangen. De nieuwe kaarten kosten 6 euro, met uitzondering van de Leiestreek netwerkkaart die 9 euro kost.  Bestellen kan via routen.be/webshop. De fietsbox met alle zes kaarten kosten 29,95 euro. Zes nieuwe routes staan inmiddels ook online op routen.be. (mb)

 

Lees ook:

19de Infodag Groepen van Toerisme Oost-Vlaanderen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert haar 19de infodag om het Oost-Vlaamse groepsaanbod te promoten volgens een nieuw concept. Waar aanbieders van groepsuitstappen en streekproducenten...

Doe de Oost-Vlaamse wijntoer op 29 augustus

OOST-VLAANDEREN. Tussen 2014 en 2020 steeg het aantal wijnbouwers in Oost-Vlaanderen van 7 naar 22. Dat is een verdrievoudiging van het aantal  semi-professionele wijnbouwers op 7 jaar tijd. Dus vond de...

Fiets eens de kapellenroute

STEKENE. De Heilige Helenaparochie in Sint-Gillis-Waas en Stekene telt heel wat kapelletjes. Er is nu een fietsroute verschenen langs de vele kapelletjes in Stekene. 

Ruim 200 fietsen gelabeld

TEMSE. De fietslabelactie van de politiezone Kruibeke-Temse was een succes. Wie wou, kon zaterdag tussen 10 en 17 uur z’n fiets gratis laten labelen aan De Zaat in Temse.