Kandidaten gezocht voor Provinciale Prijs nieuwe muziek

WAASLAND. Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen schrijft weer een prijs uit voor nieuwe muziek. Het is een tweejaarlijks initiatief en wisselt af met de prijs voor popmuziek. De wedstrijd staat open voor alle vormen van muziek, behalve popmuziek. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 2.500 euro
Wie wil deelnemen moet wel in Oost-Vlaanderen wonen of er tenminste 5 jaar wonen. Het samenwerken met 2 of meer personen is eveneens toegelaten. Het is de bedoeling om beloftevolle componisten te stimuleren. Er wordt vooral gelet op de originaliteit; de creativiteit, de vindingrijkheid, de vernieuwing en de muzikaliteit.
Het ingediende muziekwerk moet op een professioneel opgenomen audio-cd staan en 5 exemplaren moeten toegevoegd worden. Een partituur mag er eveneens bij zijn. Is er een tekst aan verbonden, dan moet die voorgelegd worden met vermelding van de auteur.
Alleen eigen geschreven werk dat niet is uitgegeven v??r 1 januari 2004, komt in aanmerking. Er kan ingeschreven worden tot 30 september 2005. Inschrijving, reglement en alle inlichtingen zijn te bekomen bij de Dienst Kunst en Cultuur, W.Wilsonplein 2 te Gent, tel. 09.267.72.69 of 57.(F)